Καθώς ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της στα σπίτια των Τρικαλινών. Γλυκές ή αλμυρές, οι βασιλόπιτες γίνονται ανάρπαστες, με πρατήρια, συνεταιρισμούς και φούρνους να δουλεύουν πυρετωδώς για να καλύψουν τη ζήτηση.
Οι γλυκές βασιλόπιτες εντυπωσιάζουν με τα σχέδια και τη γεύση τους, ενώ οι αλμυρές – όπως οι κρεατόπιτες και οι κοτόπιτες – αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι πιο παραδοσιακό. Στον φούρνο της Έλενας Παναγιώτου, οι πίτες είναι φτιαγμένες στο χέρι, με συνταγές που κρατούν ζωντανή την παράδοση.
Η πανδημία έχει αλλάξει τις συνήθειες των καταναλωτών, με τους περισσότερους να προτιμούν πλέον έτοιμες βασιλόπιτες, αποφεύγοντας τον κόπο της παρασκευής στο σπίτι. Το αποτέλεσμα; Τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια γεμάτα νοστιμιές που συνδυάζουν ποιότητα και παράδοση.
The post Βασιλόπιτα: Η πρωταγωνίστρια του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.